Nationale Kersenparty 2019

Kom alvast in de stemming met deze impressie van de vorige editie.


DE NATIONALE KERSENPARTY 2019


Op vrijdag 28 juni vond voor de derde keer de Nationale Kersenparty plaats, het netwerkevent van de regio FruitDelta Rivierenland. Op en rond kasteel Ammersoyen in Amerzoden genoten honderden regionale en nationale ondernemers, bestuurders en andere decision makers op deze zonovergoten dag van de sprekers, streekproducten, de sfeer en natuurlijk het gezelschap.

De organisatie en coördinatie van het evenement werd verzorgd door FruitDelta Rivierenland. Medeorganiserende gastgemeenten waren Zaltbommel en Maasdriel.

Uiteraard krijgt deze editie een vervolg: de volgende editie is Buren gastgemeente.

Eerdere edities vonden plaats in de gemeenten Culemborg (2018) en Tiel (2017).


Image

WAT ER PLAATSVOND...

• Visitekaartje  Met de Nationale Kersenparty heeft de regio FruitDelta Rivierenland een visitekaartje afgegeven van de streek. De gastenlijst bewees dat het netwerkevent ook op nationaal niveau steeds bekender wordt.

• Preuvenement Wij hadden de handen ineengeslagen met 23 organisaties en producenten uit de streek. Bij diverse horeca- en streekstands genoten de gasten van de heerlijkste producten die FruitDelta Rivierenland rijk is. Van fruit tot cider en van champignons tot escargots.

• Cultuur(historie) Ook kregen de bezoekers een goede indruk van de rijke cultuurhistorie van de regio: kasteel Ammersoyen is een sprekend voorbeeld van de indrukwekkende cultuurhistorische objecten die onze regio rijk is. Ook muzikanten, een shantykoor, een toneelgroep en andere creatievelingen maakten deel uit van het programma.


Image
Image

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Klik vervolgens op de pijlen om door het foto-album te scrollen.

Image
OVER DE LOCATIE: KASTEEL AMMERSOYEN MAASDRIEL


Wij ontvingen de gasten in en om het prachtige kasteel Ammersoyen, één van Nederlands best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300.

Het kasteel heeft vier hoektorens, een voorburcht en is geheel omgracht. Het is een typische Hollandse waterburcht. Bij de bouw lag het aan de Maas. Niet veel later werd de loop van de rivier verlegd, maar bleef het kasteel met zijn voorburcht door water omgeven. Het kasteel met zijn vierkante grondplan en vier hoektorens is een goed voorbeeld van het door graaf Floris V van Holland geïntroduceerd kasteeltype.

Opvallend is dat het kasteel als één geheel is gebouwd, terwijl de meeste kastelen zijn opgetrokken in verschillende fases.


Image
De burgemeesters van gastgemeenten Maasdriel en Zaltbommel – Henny van Kooten en Peter Rehwinkel – heetten samen met de voorzitter van FruitDelta Rivierenland – Hans Beenakker – de gasten welkom. Als sprekers waren Pier Eringa en John Berends aangetrokken.

Image

Van links naar rechts: Pier Eringa, John Berends, Hans Beenakker, Peter Rehwinkel en Henny van Kooten


PIER ERINGA, president-directeur PRORAIL


Pier Eringa is president-directeur bij spoorbeheerder ProRail. Deze Gelderlander heeft veel veranderd binnen deze organisatie. In een inspirerend betoog gaf deze veelgeziene gast in radio- en televisieprogramma’s de aanwezigen vijf belangrijke tips voor leiderschap. Hij besloot met zijn visie op de regio FruitDelta Rivierenland: “Ik zie een regio die goed is in de samenwerking. Als jullie als één blok naar buiten treden, staan jullie ijzersterk!”JOHN BERENDS, COMMISSARIS VAN DE KONING GELDERLAND


John Berends is Commissaris van de Koning van Gelderland. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten is hij ‘het gezicht’ van de provincie. En hij is vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. “Ik ben de afgelopen tijd al vier keer in deze regio geweest om getuige te zijn van successen. Jullie zijn een logistiek kruispunt, hebben een sterke agribusiness met kwaliteitsbedrijven en zijn bovendien gelegen in een prachtig landschap waar het fijn verblijven is.”


Image

Klik hier voor alle partners.

Volg de Nationale Kersenparty op Facebook voor het laatste nieuws!