Nationale Kersenparty 2022

De aftrap van het zakelijke evenementenseizoen van FruitDelta Rivierenland

FruitDelta Rivierenland verheugt zich erop dit jaar weer de Nationale Kersenparty te kunnen organiseren, in samenwerking met gastgemeente Buren. De Nationale Kersenparty is de aftrap van het zakelijke evenementenseizoen van FruitDelta Rivierenland én de start van het kersenseizoen in de regio.

De vierde editie van de Nationale Kersenparty vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 juni van 15.00 tot 19.00 uur

Komt u ook? Meld u aan via deze link.


Event voor samenwerkingspartners


Op de Nationale Kersenparty treffen partijen - overheden, onderwijs en onderzoek en organisaties - elkaar die (gaan) samenwerken aan onze maatschappelijke opgaven. En die samen brede welvaart tot stand willen én gaan brengen voor iedereen die woont, werkt, leert en onderneemt in de regio, maar ook daarbuiten. Het event draait om verbintenissen, in een prettige, prachtige setting. Samen staan we sterk om de maatschappelijke opgaven van de toekomst aan te pakken.

Regionale projecten in de schijnwerpers
Tijdens de Nationale Kersenparty zetten wij een aantal mooie regionale projecten in de schijnwerpers waarop we trots zijn. Het zijn projecten waarmee we intensief samenwerken door inzet van ons ondernemerschap en waarmee we de lijnen naar de toekomst uitzetten. Denk aan projecten uit het Regionale Investeringsfonds, Regio Deal-projecten en innovaties van onze ondernemers.


Image

Image

Gastgemeente: Buren

Elk jaar vindt de Nationale Kersenparty in een andere gemeente van FruitDelta Rivierenland plaats. Dit jaar is dat de gemeente Buren.

Op het landgoed De Heerlijkheid Eck en Wiel zal op vrijdag 3 juni van 15.00 tot 19.00 uur de vierde editie van de Nationale Kersenparty plaatsvinden. De gasten beleven en proeven dan zowel letterlijk als figuurlijk van de regio tussen de boomgaarden van het landgoed.

Tot het programma behoren onder meer een plenair, inhoudelijk gedeelte, een preuvenement van heerlijke streekproducten en uiteraard veel mogelijkheid om te netwerken.

Binnenkort leest u hier alles over het programma.

Eerdere edities van de Nationale Kersenparty vonden plaats op smaakvolle locaties in de gemeenten Maasdriel/Zaltbommel (2019), Culemborg (2018) en Tiel (2017).


Image
Image
Image

De presentatie van de Nationale Kersenparty is in handen van

Helga van Leur

Helga is een bekende meteorologe en televisiepresentatrice. Ze presenteerde 20 jaar lang het dagelijkse weerbericht op RTL en won hiervoor diverse nationale en internationale prijzen.

Helga legt zich nu volledig toe als ambassadeur in weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Als dagvoorzitter/presentator spreekt zij met plezier organisaties en hun samenwerkingspartners toe tijdens congressen, inspiratie- en netwerkbijeenkomsten. En leidt zij op inspirerende wijze panelgesprekken.

Volgens voormalig RTL Nieuws- hoofdredacteur Harm Taselaar is Helga "inhoudelijk een kei die het uiterst begrijpelijk uitlegt en bovendien altijd opgewekt is."

Met haar kennis en enthousiasme helpt ze iedereen verder naar een zonnige, duurzame toekomst.

En dat is hoe wij binnen FruitDelta Rivierenland onze toekomst uiteraard ook graag zien.

Image
De Heerlijkheid Eck en Wiel


Wij ontvangen de gasten in en om landgoed De Heerlijkheid Eck en Wiel in de gemeente Buren. Dit schitterende landgoed is gelegen aan de rand van het pittoreske dorp Eck en Wiel, midden in de Betuwe.

Dit is en prachtig fiets- en wandelgebied omringd door water, fruitgaarden, blatende schapen en het veer naar de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied van ruim 7 hectare vond zijn oorsprong op de vroegere gronden van de kasteelheren van Eck. Het speelde een prominente rol in de ontstaansgeschiedenis van het dorp Eck en Wiel.

In 1288 werd het gebied door de Hertog van Gelre verheven tot een Heerlijkheid. Deze 'Heerlijkheid' is nu vertaald in rust, ruimte, natuur en genieten van al het heerlijks dat het landgoed te bieden heeft.

Klik hier voor meer informatie over de locatie.


Image

Ook dit jaar zullen boeiende sprekers weer deel uitmaken van het programma van de Nationale Kersenparty. Zij zullen onder meer vertellen over projecten, hun visie op samenwerken en wijze waarop zij bijdragen aan de brede welvaart van iedereen in en buiten FruitDelta Rivierenland.

Binnenkort leest u hier wie de sprekers van dit jaar zijn.


Image

De Nationale Kersenparty zou niet compleet zijn zonder de samenwerking met uitstekende partners. Zij presenteren zichzelf en/of hun overheerlijke streekproducten tijdens het event. Binnenkort maken wij hier bekend wie de partners van de editie van 2022 zijn.

Hieronder ziet u wie de (mede)organisatoren van de vorige editie in 2019 waren en hier ziet u een totaaloverzicht van alle partners van de Nationale Kersenparty 2019.

Volg de Nationale Kersenparty op Facebook voor het laatste nieuws!