Vorige edities

Kom alvast in de stemming voor de komende Nationale Kersenparty met deze impresie van vorige edities.


DE NATIONALE KERSENPARTY 2023


Datum: vrijdag 16 juni 2023

Gastgemeente: West Maas en Waal

Locatie: Riverside in AppelternImage

wat er plaatsvond

De opening met als centrale thema ‘Samenwerking’, werd gepresenteerd door presentator Jochem van Gelder. Conform zijn bekende programma Praatjesmakers voelde hij gedeputeerde Helga Witjes, regiovoorzitter Hans Beenakker en burgemeester Vincent van Neerbos aan de tand over de vruchten van de samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs/onderzoek, organisaties en ondernemende inwoners. Dit dankzij initiatieven/programma’s als het Regionaal Stimuleringsfonds, de Regio Deal en de Gebiedsagenda.

Daarnaast leverde het interview van Jochem van Gelder met de drie bestuurders ook grappige ontboezemingen op. Zo hoorden we dat gedeputeerde Witjes als kind altijd cassière wilde worden en zich later bekwaamde in het snijden van vleeswaren, dat voorzitter Beenakker sokken met kersenprint droeg en burgemeester Neerbos als kind weleens een afscheidnemende burgemeester op een olifant (!) door zijn dorp zag rijden (en toen óók burgemeester wilde worden).

Daarna volgde het informele netwerkfeest met volop beleving naar eigen keuze voor de gasten:
• Rondvaart over de Gouden Ham met gids
• Informatiestands en stands met producten van ondernemers
• Fotoshoot bij de megaletters #LANDVANMAASENWAAL


Image

DE NATIONALE KERSENPARTY 2022


Datum: vrijdag 3 juni 2022

Gastgemeente: Buren

Locatie: Landgoed De Heerlijkheid Eck en WielImage

wat er plaatsvond

Dit jaar was de presentatie van de Nationale Kersenparty in handen van Helga van Leur. Helga is een bekende meteorologe en televisiepresentatrice. Tegenwoordig legt ze zich volledig toe als ambassadeur in weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Helga van Leur sprak met Hans Beenakker(Voorzitter regio FruitDelta Rivierenland en Economic Board, ook burgemeester van gemeente Tiel) over samenwerking in de regio en vroeg welke financiële middelen en fondsen er zijn voor de ontwikkeling van de regio als het om brede welvaart gaat. Hans gaf kort uitleg over het Regionaal Stimuleringsfonds. Daarna vervolgde Helga van Leur het gesprek met gedeputeerde Helga Witjes over een ander financieel instrument: de Regio Deal.

Als laatste plenaire onderdeel volgde er een panelgesprek. Vertegenwoordigers van organisaties (Karl Maijerwethouder gastgemeente Buren, Ans Verhoef bestuurslid VNO-NCW Rivierenland en Stan VloetVoorzitter bestuur ROC Rivor (Tiel) en lid Economic Board FruitDelta) en projecteigenaren/ondernemers (Harrij Schmeitz Managing Director FruitTech Campus , Hilde Engels Eigenaar Fruitmotor BV en Cees van Dillen Directeur Van Dillenbouwgroep) gingen in op drie stellingen met betrekking tot arbeidsmarktopgave, klimaatopgave en woonopgave.

Hierna kon het informele netwerken beginnen. De gasten beleefden en proefden zowel letterlijk als figuurlijk van de regio tussen de boomgaarden van het landgoed.


Image

DE NATIONALE KERSENPARTY 2019


Datum: vrijdag 28 juni 2019

Gastgemeenten: Zaltbommel en Maasdriel

Locatie: Kasteel Ammersoyen in AmerzodenImage

wat er plaatsvond

Welkom door de burgemeesters van gastgemeenten Maasdriel en Zaltbommel – Henny van Kooten en Peter Rehwinkel – samen met de voorzitter van FruitDelta Rivierenland – Hans Beenakker. Gastsprekers waren Pier Eringa en John Berends.

Pier Eringa heeft als president-directeur bij spoorbeheerder ProRail. veel veranderd binnen deze organisatie. In een inspirerend betoog gaf hij de aanwezigen vijf belangrijke tips voor leiderschap. Hij besloot met zijn visie op de regio FruitDelta Rivierenland: “Ik zie een regio die goed is in de samenwerking. Als jullie als één blok naar buiten treden, staan jullie ijzersterk!” Ten tijde van het event in 2019 was John Berends Commissaris van de Koning van Gelderland. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde “Ik ben de afgelopen tijd al vier keer in deze regio geweest om getuige te zijn van successen. Jullie zijn een logistiek kruispunt, hebben een sterke agribusiness met kwaliteitsbedrijven en zijn bovendien gelegen in een prachtig landschap waar het fijn verblijven is.”

Verder konden de bezoekers gasten in deze cultuurhistorische omgeving bij diverse horeca- en streekstands genieten van de heerlijkste producten die FruitDelta Rivierenland rijk is. Van fruit tot cider en van champignons tot escargots. Al met al was Kersenparty 2019 weer een geslaagd netwerk event en goed visitekaartje van de streek.


Image
Image

De Nationale Kersenparty zou niet compleet zijn zonder de samenwerking met uitstekende partners. Zij presenteren zichzelf en/of hun overheerlijke streekproducten tijdens het event.

Hieronder ziet u wie de (mede)organisatoren van de vorige editie in 2019 waren en hier ziet u een totaaloverzicht van alle partners van de Nationale Kersenparty 2019.

Volg de Nationale Kersenparty op Facebook voor het laatste nieuws!